News

Thesis

Hoogheemraadschap van Delfland – Wijk van de Toekomst

De afstudeeropdracht is onderdeel van het project Wijk van de Toekomst. Dit project bestaat uit een enthousiast ontwikkelteam, samengesteld vanuit 3 Delflandse netwerken: Schoon en gezond water, Netwerk (afval)waterketen Delfland en Samenwerkingsagenda Klimaatadaptatie. Jij zal je vooral bezig gaan houden met het vertalen van de leidende principes naar een handreiking voor nieuwbouwprojecten in de regio. Je doet daarbij ervaring op als adviseur in een ontwikkelteam en maakt kennis met een complexe omgeving van o.a. stedenbouwkundigen, waterprofessionals en projectontwikkelaars.

Read More
Job offers

Hoogheemraadschap van Delfland – Contractadviseur waterketen

Het Projectenbureau draagt bij aan de uitvoeringsopgave van de drie kerntaken van het Hoogheemraadschap: droge voeten, voldoende en schoon water. Als contractadviseur op het Projectenbureau (PB) heb je te maken met een diversiteit aan projecten in de waterketen. Het betreft voornamelijk technische projecten zoals renovatie en nieuwbouw op onze afvalwaterzuiveringen (awzi’s), rioolpersleidingen en rioolgemalen, maar ook duurzaamheidsprojecten zoals zonne-energie.

Read More
Thesis

Deltares – Using Hydrological Models to Evaluate Climate Adaptation Measures and Develop Adaptation Strategies in the Luvuvhu catchment, South Africa

Deltares is offering an exciting MSc project, supporting ongoing applications of Climate Risk Informed Decision Analysis (CRIDA)*, in a UNESCO biosphere, in South Africa. CRIDA is a framework that uses bottom-up vulnerability assessments to explore the impact of climate change on water resources and supports the development of adaptation strategies that account for uncertainty.

Read More
Internships

Evides – Deeltjestellingen nieuwe oppervlaktewaterzuivering Dordrecht [Dutch]

Evides is van plan de oppervlaktewaterzuivering van Dordrecht (Baanhoekweg 7) te vernieuwen. Hiervoor is een onderzoekshal ingericht waarin het toekomstige zuiveringsproces gedurende 2 jaar getest wordt.
Een van de deel-onderzoeken betreft het uitvoeren van deeltjestellingen. De deeltjes-aantallen zegt iets over de effectiviteit van het zuiveringsproces en de dynamiek die hierin optreedt. Bij wisseling van de ruwwaterkwaliteit is dit in deeltjesaantallen te zien.
In de proefinstallatie staat onder andere een nanofiltratie en omgekeerde osmose-installatie opgesteld. Een van de doelen van dit proces is desinfectie. Om de integriteit van dit proces continu te bewaken zijn deeltjestellingen mogelijk bruikbaar. Aan jou de taak om deze meting toe te passen en te adviseren over de bruikbaarheid van deze methode.

Read More
Internships

Evides – Recovery-verhoging NF/RO nieuwe waterzuivering Dordrecht [Dutch]

Evides is van plan de oppervlaktewaterzuivering van Dordrecht (Baanhoekweg 7) te vernieuwen. Hiervoor is een onderzoekshal ingericht waarin het toekomstige zuiveringsproces gedurende 2 jaar getest wordt. Onder andere nanofiltratie (NF) en omgekeerde osmose (RO) wordt uitgetest. Er worden allerhande analyses en onderzoeken uitgevoerd. Een van de vragen die speelt is welke recovery maximaal haalbaar is voor zowel de NF als de RO-installatie. Hiervoor is een zgn. scaleguard installatie beschikbaar waarmee testen kunnen worden gedaan op het concentraat van de pilot. Met de scaleguard kan een 4e stage worden gesimuleerd om zodoende de recovery te verhogen.
Aan jou de taak om deze methode toe te passen op zowel NF als RO brijn en te adviseren over de maximale recovery. Een economische en LCA-analyse vormt een optioneel onderdeel van de opdracht

Read More
Internships

Evides – Chemische regeneratie granulair aktiefkool filters [Dutch]

Evides past op veel locaties aktiefkoolfiltratie toe t.b.v. onder andere DOC, geur/smaakstof en organische microverontreiniging verwijdering. Na verloop van tijd is het filter verzadigd en wordt de aktiefkool gereactiveerd bij hoge temperatuur. Dit proces is effectief, maar brengt een milieubelasting met zich mee. Evides is geïnteresseerd in meer extensieve, energie-arme alternatieve processen. Chemische regeneratie van aktiefkool kan hierin mogelijk een rol spelen. Jouw taak is om op laboratorium-schaal proeven uit te voeren met verschillende regeneratiemiddelen; hulpstoffen t.b.v. de regeneratie, effect van weekduur en aantal weekcycli.

Read More
Internships

Nelen & Schuurmans – Kostenkengetallen voor Klimaatadaptatie [Dutch]

Binnen de stageopdracht richten we ons specifiek op het onderwerp “kostenkengetallen voor klimaatadaptatie”. Klimaatverandering brengt uitdagingen met zich mee op het gebied van wateroverlast, hitte, droogte en overstromingen. Ben jij een ambitieuze student die geïnteresseerd is in het toepassen van innovatieve oplossingen voor klimaatadaptatie? Dan is een stage bij Nelen & Schuurmans dé kans voor jou om jezelf te ontwikkelen en een verschil te maken!

Read More